Du som tagit studenten vet exakt vad denna rubriken handlar om. Det är inte vilken låt som helst, utan vågar nog säga, att när man är i denna situationen när man sjunger denna så är det en av de lyckligaste dagarna i livet. Man ska ta studenten, och 12 år i skolan har nått sitt slut och många ska ut i arbetslivet och vissa har inte helt tröttna utan ska läsa vidare och så småningom få sjunga något liknande igen då de tar examen.

Musik och studentfirande hör ju helt klar ihop, man sjunger i klassrummet, man sjunger när man åker lastbilsflak, ja man sjunger i princip hela studenten. Det är fest från morgon till kväll.

Kommer själv ihåg min egen student när man sjöng och sprang ut för att mötas av anhörigas jubel där de står med saker att hänga runt halsen och en pinsam studentskylt med ett riktigt gammalt foto av mig från när jag var liten. Förutom sångerna så är det nog studentskylten, eller studentplakatet som hör mer till studenten en något annat. Utan studentskylt / Studentplakat ingen student, det håller nog de flesta som tagit studenten med om. Men åter till musiken och sångerna under studenten.

Vilka mer låtar sjöng man egentligen under studenten?

Vilken musik är den populäraste musiken att springa ut till, den musik man lyssnar på när man springer ut till sitt studentplakat? Eller musiken man lyssnar på under färden på lastbilsflaket.
Helt klart gammal festmusik med mycket dunk. Gärna egoistiska låtar som sjunger om hur bäst man är. Förutom ”Vi har tagit studenten..” som alla skrålar så finns det lite mer mainstream som funkar kanon under denna dag.
Vad sägs om Queens – we are the champions, Alice Cooper – Schools out. Eller också så kan man skoja till det med låtar som ”Arbetslös och pank” eller ”Arbetslös i Borås”
Kom gärna med egna tips i kommentarerna på låtar som just du tycker passar till studenten.