Musikbranschen har fått uppleva en enorm förändring de senaste åren. Musiker och artister som tidigare tjänat pengar på i första hand skivor får istället inkomster från konserter och Stimpengar från radio. Det är få som kan leva enbart på sin skivförsäljning utan alternativa vägar måste hittas. Även för konsumenterna har vägarna förändrats.

En del väljer att enbart lyssna på musik genom Spotify medan andra väljer ut sina favoritlåtar och väljer varianten med download. Fördelen är att man får sin musik på en gång utan att behöva vänta in paketet på posten samtidigt som det billigare än en hel skiva då man enbart väljer de låtar man vill ha.

Detta medan andra fortfarande fokuserar sina musikinköp på CD-skivor. Inte minst för att få konvolutet med texter och bilder.Watch Justice League vs. Teen Titans (2016) Full Movie Online Streaming Online and Download

Oavsett vilken väg man väljer att gå finns det sätt som gör att man får mer musik för sina pengar. Det spelar inte någon roll om det är en CD-skiva som ska köpas in eller om man väljer alternativet med download. Det spelar inte någon roll om man är storkonsument eller om man bara köper musik ibland. Vid varje köp kan priset pressas.

Orsaken är att stora sidor som säljer musik som tex CDon och NetonNet mycket ofta erbjuder rabattkoder till sina kunder. Med det menas att man fyller i en kod när man kommit fram till den diigtala kassan och att man därmed får en viss rabatt. Precis som en rabattkupong, men digital.

Det finns sidor som visar en mängd rabattkoder (däribland rabattkodsidan.se) och det är dessa sidor man ska utnyttja. Fördelen är att man får en kod som ger exempelvis 10% rabatt på hela köpet vilket självklart ger utrymme för större inköp av härlig musik.

Men man ska inte heller fastna vid de klassiska sidorna som man förknippar med musik. Ellos förknippas i första hand med kläder men har även en underkategori där en hel del musikrelaterade produkter presenteras. Med en rabattkod Ellos kan musikanläggningen, hörlurarna eller rengöringskitet köpas billigare. Inte säkert att det blir billigare än på CDon eller NetonNEt men man bör inte utelämna denna sida när man jämför priset.

Så oavsett var inom musiken som intresset ligger så har vi alla musikälskare en sak gemensamt – intresset för att köpa billigt. Då blir det ju mer pengar över till mer musik.