När det är dags att producera musik fram på småtimmarna är det perfekt med en espresso kaffe på riktiga espresso bönor. Det är något speciellt med Italien och espresso kaffe. Italienarna är välkända för att vara experter på att rosta kaffebönor för espresso. Espresson är något av en nationaldryck i Italien. Italienska espresso bönor hittar man lättas hos www.beanit.se.

Espresso Bönor till Sverige

Espresson fick sitt stora genomslag i Sverige i början på 40-talet och 50-talet då verkstadsindustrin växte rejält i Sverige. Med sig hade de naturligtvis sin Italienska kultur och espresson i själen. Man behöver rätt sorts espresso bönor för att kunna göra en riktig klassisk italiensk espresso. De mörkrostade bönorna med sin speciella karaktär och ett djup i koppen som avslutas med en härlig syra och en antydan till beskhet genom den robusta bönan. Att blanda i den robusta bönan(den fulare kaffebönan) är klassiskt Italienskt.

Espresso bönor rostat i Sverige

Allt fler små rosterier dyker upp på marknaden. Flertalet producerar och rostar kaffe för brygg, pour over, presskaffe. De flesta gör även diverse blandningar för Espresso. Allt från 100% arabica till 50/50 blandningar med den robusta bönan. Dock är det väldigt få som fångat den genuina känslan av en riktig italiensk espresso. Den italienska espresso har så mycket tradition och kunskap inbakat i sig. Att hitta rätt espresso bönor och kunna rosta det på de unika sätt som italienarna gör sin espresso. Självklart handlar en del om kaffebönorna för espresso men framförallt deras sätt att rosa och framställa bönorna som slutprodukt.

Kaffebönor som Espresso

De flesta kaffebönor som är för espresso är idag mörkrostade. Det finns även mer mellanrostat kaffe som används till espresso idag. Italienarna har även de börjat prova att framställa espresso bönor som grundar sig i 100% Arabica, med bra resultat skall sägas. Sammanfattningsvis så är man på jakt efter espresso bönor så är de Italienska rosterierna att föredra.