Bostadsmarknaden är idag ett hett samtalsämne. Priserna ökar år för år samtidigt som allt färre hyresrätter finns tillgängliga då dessa ofta görs om till bostadsrätter. Med ökat intresse för att köpa bostäder så ökar också konkurrensen på bolånemarknaden vilket du kan utnyttja för att få en lägre ränta på ditt bolån.

Större möjlighet att påverka månadskostnaden om man äger boendet

Att äga sitt boende är oftast bättre ur ett längre perspektiv då man har större möjlighet att påverka hur mycket man ska betala varje månad för boendet, dessutom kan man minska räntekostnaden för ett eventuellt lån genom att amortera. Därmed är det många som istället vill äga exempelvis en bostadsrätt istället för en hyresrätt.

Bolån är mer eller mindre ett måste

Bolån är idag mer eller mindre ett måste för de flesta för att ha råd att köpa sitt boende. Beloppen som man behöver låna är allt som oftast över miljonen, och kanske till och med flera miljoner, helt beroende på vad och var du ska köpa en bostad. Räntorna på bolånen är förhållandevis låga men med tanke på de stora beloppen så blir räntekostnaden ofta väldig hög.

Förbättra dina bolånevillkor och ränta med ett personligt besök

På bolånemarknaden hittar vi idag många långivare som de fyra storbankerna Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB samt även mindre aktörer som SBAB och Länsförsäkringar.

Ett personligt besök på banken med förhandlingar med din bankman kan göra susen för att minska räntekostnaden. Bankens officiella boräntor är oftast saltade och går att förhandla ned, dock inte helt utan motkrav. Banken vill ofta knyta till sig dig som kund och motkraven kan vara att ni exempelvis väljer att lägga över ert sparande till banken samt att ni går med på att spara en viss summa varje månad. Bankens krav är helt individuella och det är viktigt att man är förberedd på att kunna argumentera för sin sak för att på så vis antingen lätta på kraven eller få en ännu lägre ränta.