Att vara snygg som män har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren. Det har framför allt gällt unga män och oftast har likställts med att bygga en fin kropp och shoppa ”rätt” kläder.  Nu börjar dessa utseendefixerade män bli äldre och då är det dags att börja tänka på ålderstecken.  Rynkor är något alla får – män som kvinnor. Skönhetsindustrin har dock i första hand fokuserat på kvinnor. Det är inte lätt att hitta rätt i kosmetikadjungeln om man som man vill bekämpa rynkor. Som inspirationskälla för artikeln har vi använt Mens Fitness artikel Skincare 101.

Tvätta ansiktet rätt

Ge ditt ansikte allt det behöver. Tvätta det två gånger – på morgonen och på kvällen. Tränar du, behöver du såklart tvätta ansiktet varje gång efter träning. Använd hudvårdsprodukter med glykolsyra som hjälper att skrubba bort döda hudceller. Att tvätta ansiktet rätt är ett måste. Gör du inte det, är allt annat du gör för att få bort rynkor i princip meningslöst.

Glöm inte fuktkrämen

När du har fått bort oönskade hudceller, gäller det att göra huden mjuk och len. Huden behöver en boost för att behålla elasticitet. Det som leder till rynkor är oftast solen. Använd fuktkräm med hög solskyddsfaktor. Ett annat tips är att välja fuktkräm som är rik på antioxidanter.  Glöm inte att applicera fuktkrämen varje gång efter ansiktstvätt. Kolla in Beauty planet rabattkod för att hitta bästa erbjudanden för fuktkrämen.

Retinol mot rynkor

Kollagen är det ämnet som gör huden elastisk. Ju mer kollagen du har i din hud, desto yngre ser du ut. Produktionen av kollagen avtar med åldern. Se till att använda krämer som innehåller retinol. Retinol ser till att kollagenproduktionen ökar och får dig att se yngre ut. Nattkrämer som appliceras innan läggdags innehåller oftast retinol. Se till att införskaffa en sådan kräm och du kommer att se skillnaden. Retinol är ett perfekt medel mot rynkor.

Massera din hud

Du kan alltid boosta din blodcirkulation genom att själv massera ditt ansikte. Din hud blir tightare och musklerna starkare. Ansiktet består av muskler – precis som resten av din kropp. Dessa muskler går dock inte att träna upp på gymmet. De kräver massage. Massera din hud varje dag för att hålla ditt ansikte i fin form.